Πέμπτη, 21/02/2019

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

DEHSH ASTYNOMIKWN 1

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των αστυνομικών που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων, από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1984.

DEHSH ASTYNOMIKWN 1

Στο πλαίσιο της τελετής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οφείλουμε να τιμούμε αυτούς, οι οποίοι προσέφεραν στο κοινωνικό σύνολο και έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Οφείλουμε να τιμούμε και να διαφυλάττουμε τις παραδόσεις μας, όχι μόνο κάθε Ψυχοσάββατο αλλά κάθε μέρα και οφείλουμε σε αυτούς τους απλούς ανθρώπους, που εργάστηκαν για το κοινωνικό σύνολο, που πρόσφεραν ό,τι πολύτιμό είχαν - τη ζωή τους - προκειμένου εμείς να έχουμε την ηρεμία μας και να μπορεί ο ελληνικός λαός, να μπορεί η κοινωνία μας να ασχολείται με τα καθημερινά του.

Οφείλουμε να θυμόμαστε βέβαια και τις οικογένειες των αστυνομικών, των Ειδικών Φρουρών, των Συνοριοφυλάκων μας, άσχετα το ποιος οργανώνει το σημερινό μνημόσυνο. Να τιμούμε λοιπόν και τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων, αυτών των συναδέλφων σας, οι οποίοι επλήγησαν με τόσο πόνο και τόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, γιατί είναι κομμάτι σας, γιατί είναι κομμάτι μας, είναι κομμάτι της κοινωνίας μας.

DEHSH ASTYNOMIKWN 1a

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας επεσήμανε τα εξής:

«Είμαστε και πάλι, όλοι εδώ. Σ' αυτήν την καθιερωμένη, ετήσια συνάντηση του πρώτου Ψυχοσάββατου κάθε χρόνου.

Σ' αυτή τη συνάντηση της ψυχής και της μνήμης, της τιμής και του χρέους, του συναισθήματος και της περισυλλογής.

Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας.

Να τιμήσουμε τη μνήμη των συναδέλφων μας που δεν είναι πια κοντά μας:

γιατί, πιστοί στον όρκο τους, αποφάσισαν να δώσουν τη ζωή τους

για να υπερασπιστούν τη ζωή των συνανθρώπων τους,

γιατί προτίμησαν ν' ανταλλάξουν την οδύνη των δικών τους ανθρώπων από την απώλειά τους, με το δικαίωμα στη χαρά, στην ηρεμία, στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στην ασφάλεια, των συμπολιτών τους,

γιατί επέλεξαν να υπογράψουν με τη ζωή και το αίμα τους, τις παρακαταθήκες του χρέους και της τιμής που μας κληροδότησαν.

DEHSH ASTYNOMIKWN 1ss

Είμαστε εδώ για να επαναδιατυπώσουμε τη βούλησή μας να υπερασπιστούμε τις παρακαταθήκες αυτές των εκλιπόντων συναδέλφων μας και να μετουσιώσουμε σε έργο προς τη πατρίδα μας και την κοινωνία τη θυσία τους.

Είμαστε εδώ, όχι για να γιατρέψουμε, μα για να μοιραστούμε τον πόνο των συγγενών τους, να ανασύρουμε στη μνήμη μας τη μορφή τους, να αναλογιστούμε το κενό της απουσίας τους, να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη και το χρέος μας απέναντί τους.

Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ κάθε χρόνο, ώστε να μην επιτρέψουμε ποτέ στη λήθη να διαγράψει από το μυαλό και τη σκέψη μας τους ανθρώπους των οποίων τη μνήμη τιμούμε σήμερα.

Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ κάθε χρόνο, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της διαχρονικής και πανανθρώπινης παραδοχής πως οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL