Πέμπτη, 18/10/2018

Όλα δείχνουν πως πάμε για κατάργηση της θερινής ώρας! Υιοθετήθηκε ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο

ROLOI ALLAGH WRAS

Φαίνεται ότι, όλα, πλέον, δείχνουν πως πάμε για κατάργηση της θερινής ώρας, ύστερα από 42 χρόνια! Και βέβαια, πρόκειται για ένα  θέμα που έχει πολυσυζητηθεί στο διάστημα αυτό, και το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά από ψήφισμα που υιοθέτησε την περασμένη Πέμπτη το Ευρωκοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη με αυτό το θέμα και υιοθέτησε ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας. «Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε ποτέ να καταργήσουμε την αλλαγή της ώρας, αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συντονισμένο και ενιαίο τρόπο», δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, η οποία παρέστη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρίμα Ντελί, η οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ, επεσήμανε ότι «η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες».

Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, επιτρέπει στην Κομισιόν να αξιολογήσει και, αν το κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας.

methodiko paideia6 27 11

VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh