Τετάρτη, 23/01/2019

Τον Ρουμελιώτη ήρωα Κωνσταντίνο Δρόσο συνάντησε ο Δήμαρχος Ρόδου

DHMARXOS DROSOS

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Ρουμελιώτη Κωνσταντίνο Δρόσο είχε σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρόδο προκειμένου να τιμηθεί από το σύλλογο Ρουμελιωτών Ρόδου «Η Ρούμελη» για την ηρωϊκή του δράση κατά την Τούρκικη Εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Ο Κωνσταντίνος Δρόσος υπηρέτησε τη θητεία του στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τούρκικης εισβολής ως λοχίας λαμβάνοντας μέρος σε αρματομαχίες ως αρχηγός άρματος, το οποίο είχαν καταλάβει από τον εχθρό καταστρέφοντας με αυτό, 7 άλλα εχθρικά άρματα.

DHMARXOS DROSOS2

Μάλιστα η ηρωική του δράση ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου 1974, στο χωριό Σκυλλούρα είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες Ελληνοκυπρίων της γειτονικής Μόρφου να έχουν πολύτιμο χρόνο προκειμένου να διαφύγουν προς τα ελεύθερα Ελληνοκυπριακά εδάφη και να μην εγκλωβιστούν από τις δυνάμεις του Αττίλα.

«Ο Δήμος Ρόδου έχει ηθική υποχρέωση απέναντι σε ολόκληρο το έθνος να αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες ενώ είναι εν ζωή. Ο Κωνσταντίνος Δρόσος αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ελληνικής ανδρείας, η Ρούμελη πρέπει να είναι περήφανη που είναι τέκνο της, και η Ρόδος που την τιμά με την επίσκεψή του» δήλωσε ο κος. Χατζηδιάκος.

VASILARAS FINALE Monostilo2

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

 

KREATAGORA new FINAL