Κυριακή, 17/02/2019

Κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς νερού στην Παστίδα. Εξασφαλίζεται η υδροδότηση των δημοτικών Ενοτήτων Πεταλούδων και Ιαλυσού

YDRODOTHSH 22

Τα χρόνια προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων Πεταλούδων και Ιαλυσού, αναμένεται να επιλύσει η κατασκευή του νέου αγωγού μεταφοράς νερού, από την περιοχή του Τσαϊριού στην κεντρική δεξαμενή της Παστίδας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα και θα εξασφαλίσει την επάρκεια πόσιμου νερού και θα καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης των περιοχών που αντιμετωπίζουν χρόνιες ελλείψεις υποδομών , για το οποίο η ΔΕΥΑΡ εξασφάλισε χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, συνολικού προϋπολογισμού 497,000.

YDRODOTHSH 22a

Την κατασκευή του νέου έργου με τίτλο: «Κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης Τσαϊρι-Παστίδας», ενέκρινε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνολικού μήκους 3180 μέτρων , που θα μεταφέρει ποσότητα νερού από τον υφιστάμενο αγωγό των γεωτρήσεων Ρόδου, στη δεξαμενή της Παστίδας για την υδροδότηση των Κοινοτήτων: Παστίδας, Κρεμαστής και Ιαλυσού.

Επιπλέον θα γίνει αποσυμφόρηση των γεωτρήσεων των Μαριτσών που στην παρούσα φάση ενισχύουν συμπληρωματικά τις περιοχές Παστίδας και Κρεμαστής και μελλοντικά θα εξυπηρετούν με περισσότερα αποθέματα νερού την τοπική Κοινότητα.

Το έργο βάσει των όρων της σύμβασης που υπέγραψε η ΔΕΥΑΡ με την ανάδοχο εταιρία Σάββας Μακρής και ΣΙΑ Ε.Ε , αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος Φεβρουαρίου 2018 και προβλέπει ακόμη τη σύνδεση του αγωγού σε φρεάτια της ΔΕΑΥΡ.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο: «Σύνδεση νέας δεξαμενής Κολυμπίων με αγωγό φράγματος», συνολικού προϋπολογισμού 225.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΡ και το έργο αναμένεται να παραδοθεί από τον ανάδοχο εργολάβο στις 15/3/2018, βάσει των όρων της σύμβασης.

YDRODOTHSH 22aa
Η τρίτη κατά σειρά περιοχή για την οποία ο Δήμος Ρόδου έχει προβλέψει έργα υδροδότησης είναι τα Στενά Αρχαγγέλου. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και αναδείχθηκε η ανάδοχος εταιρία της κατασκευής του έργου: «Σύνδεση νέας δεξαμενής Στεγνών με αγωγό φράγματος», που αναμένεται να επιλύσει ένα ακόμη χρόνιο πρόβλημα έλλειψης υποδομών. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό 304.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους ΔΕΥΑΡ.

BOLAS 16 MONOSTHLO

STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

 

 

 

 

 

-

 

 

KREATAGORA new FINAL