Παρασκευή, 19/10/2018

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτό το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία

ERGATIKO KENTRO IMG 2726

Το Ε.Κ. Ρόδου καταγγέλλει την κυβέρνηση, που συνεχίζει υπάκουα να υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις της ΤΡΟΪΚΑ και των Δανειστών και φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο με νέα σκληρά μέτρα, μεταξύ των οποίων και ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία.

Σε μια εποχή, που η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς είναι καθημερινό φαινόμενο και οι εργαζόμενοι βιώνουν ένα καθεστώς πρωτοφανούς ανασφάλειας, η κυβέρνηση αφαιρεί το τελευταίο όπλοάμυνάς τους, το οποίο είναι η απεργία.

Με τη ρύθμιση, που προωθείται, το 99% των απεργιών θα κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές. Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά αθετεί τις υποσχέσεις της και στηρίζει πολιτικές, που οδηγούν σε φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς ωράριο, απλήρωτους, με κακές συνθήκες εργασίας και με περιορισμένο δικαίωμα στην απεργία.

Μαζί με την επαναφορά της τροπολογίας για την απεργία, φέρνουν επίσης για ψήφιση και την αλλαγή του Νόμου Κατσέλη, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι πλειστηριασμοί να γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και για την πρώτη κατοικία των φτωχών, λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτό το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο. Καλούμε επίσης τους Βουλευτές να το καταψηφίσουν και να προστατεύσουν τα βασικά πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς το Ε.Κ.Ρ θα πάρει μέρος σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε μετά τη συνεδρίαση του ΓΕΝΙΚΟΥ της ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Όσο η κυβέρνηση υλοποιεί μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους,
οι αγώνες θα συνεχίζονται!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL