Δευτέρα, 17/12/2018

Πολύς κόσμος στον καθαγιασμό των υδάτων - Έπεσαν και γυναίκες στη Ρόδο και στην Κρεμαστή για να πιάσουν τον σταυρό!

IMG 7240

Χιλιάδες ήταν οι Ροδίτες που κατέκλυσαν το λιμάνι στο Μανδράκι για να παρακολουθήσουν τον καθαγιασμό των υδάτων!

Και βέβαια, όλοι χειροκρότησαν τον Σωτήρη Δημόπουλο, που έπιασε τον σταυρό (όπως ακριβώς έκανε και πριν από δύο χρόνια!).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην πόλη της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν δύο τελετές ρίψης του Τιμίου Σταυρού, και συγκεκριμένα μια στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου και μια στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Στο Μαντράκι "έπεσαν" 20 τολμηροί κολυμβητές, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα!

ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗ, παραβρέθηκε αρκετός κόσμος στην παραλία, ενώ οι κολυμβητές που έπεσαν από τις βάρκες, ήταν 7-8, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα! Ο Νίκος Τσαμπικάκης ήταν και πάλι αυτός που ανέσυρε τον σταυρό, παίρνοντας φυσικά και το "δώρο" ρο του (ένα σταυρουδάκι που προσέφερε η Εκκλησία της Κρεμαστής), ενώ ο κόσμος είχε την ευκαιρία να κεραστεί εδέσματα που υπήρχαν σε "μπουφέ" στην παραλία.

IMG 7244

Το ευχάριστο, πάντως, ήταν το γεγονός ότι, ο κόσμος εκμεταλλεύτηκε τον πολύ καλό καιρό, όχι μόνο για να παρακολουθήσει τον καθαγιασμό των υδάτων, αλλά και για να επισκεφθούν τις "ζωντανές φάτνες" που λειτουργούν και φέτος στο νησί μας.

Φυσικά, ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα υπόλοιπα χωριά της Ρόδου, αλλά και τα νησιά της Δωδεκανήσου, και βέβαια σ΄ όλη την Ελλάδα, όπου εκεί, σε πολλές περιπτώσεις αψήφησαν το κρύο βουτώντας στα παγωμένα νερά.

PARALIA KREMASTHS 1

PARALIA KREMASTHS 11

PARALIA KREMASTHS 12

PARALIA KREMASTHS 13

PARALIA KREMASTHS 14

IMG 7225

KOLYMBHTES STH RODO

KOLYMBHTES STH RODO 1

methodiko paideia6 27 11

 05 XRYSOXOEIO GRAMMATIKOU EYXES

09 ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ

04 STAYROULAKHS FINAL

 GIANNHS christmas PSHTOPWLEIO

VASILARAS FINALE Monostilo2

STAYROY XRISTOYG

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

KREATAGORA new FINAL