Τετάρτη, 19/12/2018

Οι πρώτοι κολυμβητές που «έπεφταν» για να πιάνουν τον σταυρό στην παραλία της Κρεμαστής

FLEBARAS GIANNHS

Τις όμορφες στιγμές που έζησαν πριν από τριάντα, περίπου χρόνια, οι πρώτοι τολμηροί κολυμβητές της Κρεμαστής, οι οποίοι «έπεφταν» στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό, θυμήθηκε ο κ. Γιάννης Φλεβαράς.

Ο κ. Φλεβαράς, ο οποίος αναφερόμενος σ΄ αυτές τις αξέχαστες εποχές, ανάμεσα στ΄ άλλα μας είπε πως, μαζί με τον Μιχάλη Ζωγράφο, τον Σάββα Κλαδά, τον Δημήτρη Χατζηιωάννου και τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, ήταν οι πρώτοι που, για τρία συνεχή χρόνια, «βουτούσαν» στη θάλασσα κι έπιαναν τον σταυρό.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος "αποκάλυψε" σε συντάκτη της ιστοσελίδας μας, είχαν συμφωνήσει και οι πέντε τον σταυρό να παραδίδει στον παπα-Σπύρο, ο μεγαλύτερος της "παρέας", που ήταν ο αξέχαστος Δημήτρης ο «Καστελλοριζιός» (Χατζηιωάννου).

«Ήμασταν όλοι χειμερινοί κολυμβητές», μας είπε ο κ. Φλεβαράς (ο οποίος, σημειωτέον, διετέλεσε και πρόεδρος του Συλλόγου της Τρίτης Ηλικίας Κρεμαστής). «Δεν μας πείραζε που ήταν χειμώνας! Εγώ, - είχε μια χρονιά, - που έκανα μπάνιο και τις 365 μέρες, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Ήταν, πράγματι, όμορφες οι στιγμές, μοναδικές, αξέχαστες»!

Με την ευκαιρία, ο κ, Φλεβαράς μας είπε πως «ύστερα από τρία χρόνια, την σκυτάλη ανέλαβαν πιο νέα παιδιά, τα οποία μάλιστα μερίμνησαν σιγά-σιγά να φτιάξουν και την προβλήτα που υπάρχει, αλλά και να οργανώσουν καλύτερα την εκδήλωση».

methodiko paideia6 27 11

 05 XRYSOXOEIO GRAMMATIKOU EYXES

09 ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ

04 STAYROULAKHS FINAL

 GIANNHS christmas PSHTOPWLEIO

VASILARAS FINALE Monostilo2

STAYROY XRISTOYG

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

KREATAGORA new FINAL