Παρασκευή, 19/10/2018

Τραγική η κατάσταση στη Σορωνή, και έντονα τα παράπονα του προέδρου της Κοινότητας: Δυστυχώς κινδυνεύουν οι υπάλληλοι μας ακόμα και δημότες που έρχονται για εξυπηρέτηση

KOINOTHTA SORWNHS we

Τραγική είναι η κατάσταση στη Σορωνή, - όπως, άλλωστε, μπορεί κανείς να δει και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε, - και δικαιολογημένα φυσικά τα έντονα τα παράπονα του προέδρου της Κοινότητας, κ. Αντώνη Σαββάκη.

Και, πράγματι, πρόκειται για μια απίστευτη όσο και ανεξήγητη αδιαφορία από πλευράς Δήμου, στην οποία βρίσκονται τα δύο κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, την Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, καθώς και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Λες και πρόκειται για... σεισμόπληκτη κατάσταση, καθώς σοβάδες και κομμάτια από μπετόν πέφτουν, ρωγμές έχουν σχηματιστεί στους τοίχους, ακόμη και σίδερα που... ξεπροβάλλουν, συνθέτουν μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης ενός χώρου που εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες πολίτες.

KOINOTHTA SORWNHS wa

Ωστόσο, πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, παρά τις αλλεπάλληλες έγγραφες επιστολές του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, κ. Αντώνη Σαββάκη, προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και προς το γραφείο του Δημάρχου, δεν έχει γίνει το παραμικρό προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας των επισκεπτών και όσων εργάζονται στο χώρο, καθώς επίσης και σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση του προβλήματος. 

Και μπορεί οι πρώτες επιστολές να πήγανε στο... καλάθι των αχρήστων, μπορεί οι εργαζόμενοι να μην νιώθουν ασφάλεια, αλλά υπάρχει ακόμη μία, που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κατεπείγουσα που έγινε αμέσως μετά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, στην οποία ο πρόεδρος επισημαίνει τα εξής: 

«Σε συνέχεια προηγούμενου εγγράφου μας και με αφορμή τον σημερινό ισχυρό σεισμό, (21 Ιουλίου), σας ενημερώνουμε ξανά ότι το πρώην Δημαρχείο Καμείρου στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες μας, καθώς και του ΚΕΠ, διατρέχει υψηλό κίνδυνο. Επίσης σε περίπτωση που σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμός στη Ρόδο, δυστυχώς κινδυνεύουν οι υπάλληλοι μας ακόμα και δημότες που έρχονται για εξυπηρέτηση. Παρακαλούμε όπως άμεσα εξετάσετε την στατικότητα του κτιρίου με έμπειρους μηχανικούς». 

KOINOTHTA SORWNHS ww

Ύστερα, λοιπόν, απ΄ όλα τα προαναφερόμενα, το μόνο που ουσιαστικά έγινε, - σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Σαββάκη, - ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου στις 17 Αυγούστου 2017, ο οποίος διαπίστωσε ιδίους όμμασι το πρόβλημα και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, πως την αμέσως επόμενη ημέρα θα έστελνε προσωπικό από τις Τεχνικές Υπηρεσίες για να εξετάσουν ενδελεχώς το πρόβλημα. Δυστυχώς ούτε αυτό φαίνεται πως έγινε…

Και το μεγάλο παράπονο του κ. Σαββάκκη, καθ΄ όλα δικαιολογημένο: «Η Σορωνή, δυστυχώς, έχει εγκαταλειφθεί από τον Δήμο. Παρά τις συνεχείς γραπτές και προφορικές οχλήσεις μου, δεν έχει γίνει τίποτα σε κανένα από τα δύο κτίρια και δυστυχώς κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω».  

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL