Δευτέρα, 17/12/2018

Μας ήρθε το τέρας του... Λοχ Νες! Κάποιοι τράβηξαν και σχετικό βίντεο

TERAS LOX NES

Κάποιοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν! Ή, μήπως, προσπαθούν να αναπτύξουν τουριστικά την περιοχή τους κάνοντας γνωστό πως εντόπισαν τέρας, σαν αυτό του... Λοχ Νες; Κάτι τέτοιο, λοιπόν, συμβαίνει στη Μεγάλη Πρέσπα, όπου κάποιοι... κατάφεραν και φωτογράφισαν ένα "κεφάλι" σαν αυτό που φωτογραφήθηκε πριν πολλά χρόνια στη λίμνη της Σκωτίας! (Τώρα, πως τα καταφέρνουν να φωτογραφίζουν το "τέρας" μόνο το κεφάλι και μάλιστα από μακριά, αυτό είναι μια άλλη ιστορία!)

Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετικό δημοσίευμα (protothema), το τέρας του Λοχ Νες ζει και είναι καλά... αλλά όχι στη Σκωτία. Ένα βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ένα μυστηριώδες πλάσμα εντοπίστηκε... στη καταμεσής της Μεγάλης Πρέσπας.

Στο στιγμιότυπο διακρίνεται κάτι σαν κεφάλι με μακρύ λαιμό να βγαίνει από το νερό και το βίντεο έγινε αμέσως viral στο διαδίκτυο. Μάλιστα κάποιοι αναρωτιούνται αν το τέρας του Λοχ Νες... πήγε στην Πρέσπα για... χειμερινή εκδρομή!

Το πρόσφατο βίντεο έχει εξάψει τη φαντασία διαφόρων ομάδων που μαζί με δημοσιογράφους, και με επικεφαλής τον συνταξιούχο καθηγητή γεωγραφίας, Sima Jonoski, έχουν αρχίσει τις έρευνες.
Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να δουν κάποιο περαιτέρω σημάδι του πλάσματος στην περιοχή που εθεάθη, κοντά στο τουριστικό χωριό Pretor της Αλβανίας.

Πολλοί ντόπιοι πιστεύουν στον θρύλο του τέρατος, όμως άλλοι είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για γιγάντιο γατόψαρο΄.

Ο Jonoski γνωρίζει καλά την περιοχή, καθώς ήταν ο πρώτος που έτρεξε σε βοήθεια το 1970, όταν βυθίστηκε αλβανικό πλοίο στη Μεγάλη Πρέσπα με αποτέλεσμα να πνιγούν πολλά παιδιά

«Ανακάλυψα ότι οι δύτες που έψαχναν τα σώματα των παιδιών βγήκαν έξω τρομοκρατημένοι έχοντας δει ένα μεγάλο γατόψαρο Φοβήθηκαν τόσο που σταμάτησαν να ψάχνουν. Νομίζω όμως ότι ήταν ένα από αυτά τα γατόψαρα που βλέπουν συχνά οι Έλληνες ψαράδες. Μερικά πράγματα που συμβαίνουν στην Πρέσπα, δεν συμβαίνουν σε άλλες λίμνες», ανέφερε.

«Όταν ήμουν καθηγητής το 1976 είδα μία τεράστια στήλη νερού να υψώνεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και να μοιάζει με μανιτάρι. Καταδύθηκε μετά από 10 με 15 λεπτά», πρόσθεσε.

Πριν από πέντε χρόνια ένα άλλο βίντεο λέγεται ότι έδειχνε ένα παρόμοιο πλάσμα να έχει καταγραφεί στην ελληνική πλευρά της λίμνης.

Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Πρέσπα «βρέχει» εκτός από την Ελλάδα, την Αλβανία και τα Σκόπια. Δείτε, όμως, και το σχετικό βίντεο:

http://www.protothema.gr/environment/article/745673/to-teras-tou-loh-nes-emfanistike-sti-megali-prespa/

methodiko paideia6 27 11

 05 XRYSOXOEIO GRAMMATIKOU EYXES

09 ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ

04 STAYROULAKHS FINAL

 GIANNHS christmas PSHTOPWLEIO

VASILARAS FINALE Monostilo2

STAYROY XRISTOYG

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

KREATAGORA new FINAL