Τετάρτη, 19/12/2018

Κάτι το απίστευτο θα επιχειρήσει να κάνει ο εκπληκτικός κολυμβητής Σπύρος Χρυσικόπουλος

XRYSIKOPOULOS SPYROS

Τον Σεπτέμβρη του 2018, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, ένας εκπληκτικός αθλητής με πρωτόγνωρα ρεκόρ, θα κολυμπήσει από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο! 

Για τον Σπύρο δεν υπάρχει ξεκούραση. Υπάρχει μόνο ο επόμενος στόχος. Ο μεγάλος στόχος. Η τετραπλή διέλευση του Τορωναίου δεν ήταν άλλωστε πάρα μια γερή προπόνηση, μια προσομοίωση για το Ρόδος-Καστελόριζο, το οποίο θα επιχειρήσει τον Σεπτέμβριο του επόμενου χρόνου. Στο μυαλό του είχε να τα επιχειρήσει και τα δύο φέτος, όμως ο Γιώργος Τσιάνος τον έπεισε να το πάει βήμα-βήμα.

Μέσα από την τετραπλή διέλευση, ο Σπύρος έμαθε πολλά χρήσιμα πράγματα για τον μεγάλο του στόχο. Για τους ανεφοδιασμούς, τον πόνο, την οικονομία των δυνάμεών του και τη συνεργασία με το πλήρωμα του ιστιοφόρου. Έμαθε όμως πολλά και για τον εαυτό του και για τα όριά του. Και δίδαξε ακόμη περισσότερα, σε όλους εμάς.

KASTELLORIZO A LOIZOS 

"Κολυμπώντας τόσα χιλιόμετρα μέσα στο νερό το φιλοσόφησα και σκέφτηκα πάρα πολλά πράγματα. Ένα από αυτά, είναι πως δεν γεννηθήκαμε και υπάρχουν όρια. Εμείς τα φτιάξαμε, εμείς ορίσαμε μέχρι πού μπορείς να φτάσεις, άσχετα με τον αθλητισμό, στη ζωή γενικότερα", εξηγεί ο ίδιος. Άλλωστε το κολύμπι τον έχει βοηθήσει να γίνει καλύτερος άνθρωπος, αφού τον έμαθε να βάζει στόχους. Απλά οι δικοί του στόχοι είναι λίγο πιο υπερβατικοί από των υπόλοιπων ανθρώπων.

"Αυτό που θέλω να περάσω και στα παιδιά που κάνω προπόνηση και στον κόσμο γενικότερα, είναι το μήνυμα πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα και στην καθημερινή τους ζωή. Με το να ζήσεις την ζωή σου χωρίς όρια, χωρίς κάτι να σε περιορίζει, αν υπάρχει θέληση μπορείς να το καταφέρεις", εξηγεί, αποτιμώντας το πραγματικό μάθημα του κατορθώματός του. Κάτι με το οποίο συμφωνεί κι η μητέρα του Σπύρου: "Η προσπάθεια του Σπύρου μας διδάσκει το βασικότερο, πως μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, εγώ μέχρι τα 46 δεν είχα τρέξει ποτέ στη ζωή μου και με έβαλε ο Σπύρος να πάω σε αγώνα. Τελικά όλα μπορούμε να τα κάνουμε". Όπως είπε κι η Τόνια Μαχαίρα, τα όρια είναι στο μυαλό μας. Απλά, για να ξεπεράσεις τα όρια, σύμφωνα με την Βίκυ Κουβέλη "Το όνειρο πρέπει να είναι δικό σου, πρέπει να το θες εσύ".

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα όνειρα του Σπύρου δεν σταματάνε εδώ, όπως δεν σταματάνε ούτε στο Ρόδος-Καστελόριζο. Με πειθαρχία και πείσμα, θα ανεβάζει συνεχώς τον πήχη, επεκτείνοντας τα όριά του, για να μας κάνει να συγκινούμαστε και να μας προσφέρει έμπνευση. Το ακόμη πιο σίγουρο, είναι πως όσες ώρες κι αν χρειαστεί να περάσει μέσα στη θάλασσα, δεν θα κολυμπήσει ποτέ μόνος του.

methodiko paideia6 27 11

 05 XRYSOXOEIO GRAMMATIKOU EYXES

09 ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ

04 STAYROULAKHS FINAL

 GIANNHS christmas PSHTOPWLEIO

VASILARAS FINALE Monostilo2

STAYROY XRISTOYG

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

KREATAGORA new FINAL