Πέμπτη, 18/10/2018

Σχολεία της Δωδεκανήσου χωρίς υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα

AMEA PAIDIA

Αν και εορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες (3 Δεκεμβρίου) σχεδόν σε κανένα από τα σχολικά συγκροτήματα του νομού μας δεν έχουν υποδομές πρόσβασης για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή προσωρινά προβλήματα λόγω τραυματισμών.

Το θέμα της φροντίδας για αυτούς τους μαθητές απασχολεί έντονα την Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, η οποία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο και μαζί με άλλα συζήτησε αυτό το πρόβλημα. Οι μαθητές με κινητικές δυσκολίες ζητούν να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με αυτή των υπολοίπων παιδιών.

Στόχος δεν πρέπει να είναι η τυπική αλλά η πραγματική ισότητα η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στο αγαθό της μόρφωσης και όχι κοινωνικούς αποκλεισμούς. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητα, ο σεβασμός στην ανθρώπινη προσωπικότητα.

Ο Δήμαρχος Ρόδου ανέφερε ότι, στη νέα συντήρηση σχολικών κτιρίων ύψους 746.000 ευρώ θα διερευνηθεί το κόστος αναβατορίων ώστε να ενσωματωθούν στην μελέτη για τα διώροφα μεγάλα σχολεία, χρησιμοποιώντας χρήματα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για επισκευές σχολείων, και κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ                  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΦΗΣ

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL