Τρίτη, 20/11/2018

Εκπαιδευτικές εκδρομές στο Δημαρχείο με ενεργή συμμετοχή των μαθητών σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου

EKPAIDEYTIKH EPISKEPSH 1v

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σταθερά κοντά στη νέα γενιά αισθανόμενη την ευθύνη των πολιτειακών παραγόντων να φροντίζουν για την ενημέρωση των νέων για τους δημοκρατικούς θεσμούς και την άμεση συνάρτηση τους με την καθημερινότητα του πολίτη.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, ο Δήμος Ρόδου φιλοξενεί δεκάδες μαθητές από σχολεία του νησιού κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών εκδρομών.

Οι μαθητές ξεναγούνται στους χώρους του Δημαρχείου και ενημερώνονται για τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο και τα λοιπά συλλογικά όργανα του Δήμου.

EKPAIDEYTIKH EPISKEPSH 1

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου Μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Αφάντου, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Ρόδου και παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου ενημερώθηκαν για την λειτουργία των δομών του Δήμου, αλλά και το πρόγραμμα ανακύκλωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το τελευταίο μάλιστα αποτέλεσε και θέμα που τους απασχόλησε πριν την επίσκεψη αφού παρέδωσαν στον κο. Διακοσταματίου επιστολή προς το Δήμαρχο με τις προτάσεις τους σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

EKPAIDEYTIKH EPISKEPSH 1a

Συγκεκριμένα, αφού συνεχάρηκαν τη Δημοτική Αρχή για τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες, ζήτησαν την τοποθέτηση επιπλέον κάδων δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία, την καλύτερη ενημέρωση του κόσμου προτείνοντας την κινητοποίηση τοπικών ΜΜΕ, αλλά και την παροχή κινήτρων ηθικής επιβράβευσης σε ομάδες πολιτών που πετυχαίνουν στόχους ανακύκλωσης. Ο κος. Διακοσταματίου εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα των παιδιών, δήλωσε ότι με αντίστοιχες νοοτροπίες μπορούμε να ελπίζουμε σε μια βιώσιμη, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη κοινωνία στο μέλλον.

EKPAIDEYTIKH EPISKEPSH 1o
Στο μεταξύ την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το Δημαρχείο επισκέφτηκε η β΄ τάξη του ΣΤ'΄Γυμνασίου Ρόδου. Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος τους ανέλυσε το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου στην άσκηση εξουσίας σε τοπικό επίπεδο, και το ρόλο του Α' Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητά τους. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «η Δημοτική Αρχή βρίσκεται κοντά στη νέα γενιά, αφού η εκπαίδευση στους πολιτειακούς θεσμούς των νέων αποτελεί τη μόνη σίγουρη οδό για την καλλιέργεια ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Τέλος την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το Δημαρχείο επισκέφτηκαν και 15 μαθητές του Ειδικού Σχολείου Β'θμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ Ρόδου) οι οποίοι παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου ενημερώθηκαν πέραν της λειτουργίας των θεσμών και για τις πολιτικές του Δήμου για τους τομείς της Πρόνοιας και υποστήριξης των ΑμΕΑ.

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL