Δευτέρα, 19/11/2018

Τιμήθηκε σήμερα ο προστάτης των ναυτικών μας - Από τα Νικολοβάρβαρα αρχίζει κι ο χειμώνας!

PASTIDA AGIOS NIKOLAOS w

Ολοκληρώνονται σήμερα τα «Νικολοβάρβαρα»! Το «τρίγωνο», δηλαδή, που σχηματίζεται στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, που δεν είναι άλλο από τις γιορτές της Αγίας Βαρβάρας, του Αϊ Σάββα και του Αϊ Νικόλα, αντίστοιχα!

Σ΄ όλη σχεδόν την Ελλάδα, σ΄ όλες τις πόλεις, και σ΄ όλα τα χωριά, οι εκκλησίες που φέρουν το όνομα του προστάτη των Ναυτικών μας, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες λειτουργίες ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έλειψαν και τα κεράσματα. Ένα καθιερωμένο "έθιμο" που το τηρούν είτε κάποιες εκκλησιαστικές επιτροπές, είτε κάποιοι ιδιώτες.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στον Άγιο Νικόλα, της Κρεμαστής, που βρίσκεται ψηλά στο λόφο του Κάστρου! Και φυσικά, ήταν αρκετός ο κόσμος που παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια κεράστηκε με διάφορα εδέσματα.

PARADEISI AGIOS NIKOLAOS WW

Κάτι αντίστοιχο έγινε στην Παστίδα, στο Παραδείσι, στην Ιαλυσό, αλλά και σ΄ άλλα χωριά μας. Βέβαια, επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η Ρόδος, όπου εκεί συγκεντρώθηκαν όλοι οι επίσημοι για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλα, ενώ στη συνέχεια έγινε και η περιφορά της εικόνας στους δρόμους της πόλης.

Σήμερα, λοιπόν, 6 Δεκεμβρίου, γιορτάζουμε τον Άγιο Νικόλα. (Με την ευκαιρία, τα topika-nea.gr εύχονται σ΄ όλους όσους και όσες σήμερα γιορτάζουν Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία).

AGIOS NIKOLAOS 3
Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3 αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού και Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Στην αρχή αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω, όμως, της ξεχωριστής αρετής του, τιμήθηκε με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Από τη θέση αυτή καθοδηγούσε και βοηθούσε με αγάπη το λαό του τόσο πνευματικά όσο και οικονομικά και ξεχώρισε για τη θαυματουργή του ιδιότητα.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, καθώς και των ναυτικών γενικότερα και επεμβαίνει για να σώσει οποίον κινδυνεύει από φυσικές καταστροφές, που οφείλονται σε κακές καιρικές συνθήκες (διασώσεις πλοίων ή ναυαγών από τρικυμίες, ανέμους και καταιγίδες).

AGIOS NIKOLAOS RODOU

kremasth ag nikolas 76

kremasth ag nikolas 74

kremasth ag nikolas 73

AGIOS NIKOLAOS 03795

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL