Τρίτη, 20/11/2018

Μέχρι και το "Μπλου Σταρ Πάρος" δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Σύμης ** Μεγάλες οι ζημιές στο νησί ** Φωτογραφίες που σοκάρουν!

SYMH ZHMIES 36

Δεν μπόρεσε τελικά να δέσει στο λιμάνι της Σύμης το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ'', λόγω της κακοκαιρίας που "χτύπησε"  αλύπητα το νησί.

Έτσι, λόγω αδυναμίας προσέγγισης, το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Ρόδο, προκειμένου  ν΄ αφήσει τους επιβάτες και να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

SYMH ZHMIES 33

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ'', το οποίο εκτελούσε το καθιερωμένο δρομολόγιό του από Ρόδο για Σύμη – Τήλο – Νίσυρο – Κω – Κάλυμνο – Αστυπάλαια – Πειραιά, αναφορικά με την αδυναμία προσέγγισής του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

SYMH ZHMIES 34

Το πλοίο επέστρεψε στον λιμένα Ρόδου, αποβιβάζοντας σαράντα επτά (47) επιβάτες και εκφορτώνοντας δεκαέξι (16) οχήματα με προορισμό τη Σύμη, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας και συνέχισε το δρομολόγιο του για λιμένα Τήλου.

SYMH ZHMIES 35

Στο μεταξύ, στο λιμάνι της Σύμης αποβιβάστηκε πριν από λίγη ώρα ο Εντεταλμένος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακός Σύμβουλος, Χρήστος Ευστρατίου, προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νησί, μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που το έπληξαν το απόγευμα της Δευτέρας, 13 Νοεμβρίου 2017, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και την ισχυρή χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι χείμαρροι του νησιού.

SYMH ZHMIES 38

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η κατάσταση στο νησί. Νωρίς τα ξημερώματα επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Παναγία Σκιαδενή», μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Ευστρατίου, αποτελούμενο από άνδρες της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και εθελοντικών ομάδων, που έφτασαν στη Σύμη λίγο μετά τις 8, σήμερα το πρωί, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της θεομηνίας.

SYMH ZHMIES 45

"ΠΝΙΓΗΚΕ" ΤΟ ΝΗΣΙ - ΤΑ... ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ... ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

Λένε πως όσα δείχνουν κάποιες φωτογραφίες δεν τα λένε χίλιες λέξεις! Και είναι εύκολο να δει κανείς τις ζημιές που έπαθε το νησί και κυρίως η περιοχή του λιμανιού, που δέχθηκε την μεγαλύτερη "πίεση"! Ζημιές σε σπίτια, δρόμους, οχήματα, και γενικά μια κατάσταση απίστευτη! Και έχουν απόλυτο δίκιο οι κάτοικοι να ζητούν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Όπως, για παράδειγμα αυτό που συνέβη στο Νηπιαγωγείο στο Γιαλό.

SYMH ZHMIES d

SYMH ZHMIES da

SYMH ZHMIES dd

SYMH ZHMIES ds

SYMH ZHMIES dt

SYMH ZHMIES kk

SYMH ZHMIES kp

SYMH ZHMIES ll

SYMH ZHMIES oo

SYMH ZHMIES op

SYMH ZHMIES uo

SYMH ZHMIES uu

SYMH ZHMIES 46

SYMH ZHMIES 47

SYMH ZHMIES 48

SYMH ZHMIES 49

SYMH ZHMIES 55

 

 

 

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL