Τρίτη, 20/11/2018

"Άσχημα" χτύπησε τη γειτονική μας Σύμη η σημερινή κακοκαιρία

SYMH PLHMMYRA

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά σήμερα για την Σύμη. Η ισχυρή καταιγίδα που "χτύπησε" το όμορφο γειτονικό μας

νησί, είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές και να προκαλέσει τεράστια προβλήματα, ενώ ανάμεσα σ΄ αυτά ήταν και τα οχήματα που παρασύρθηκαν στο λιμάνι κάνοντας πολλούς ν΄ αναρωτιούνται αν είχε μέσα κόσμο ή ήταν χωρίς οδηγούς και επιβάτες. Η διάρκεια της καταιγίδας δεν κράτησε πολύ. Ούτε ώρα, όπως έλεγαν οι κάτοικοι, αλλά μέσα σ΄ αυτό το διάστημα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, κάνοντας πολλούς κατοίκους στο Γιαλό, να μην πιστεύουν στα μάτια τους οι κάτοικοι .

Να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά τις ζημιές κινητοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες του νησιού, και να δοθούν σχετικές εντολές για να βοηθηθούν οι κάτοικοι.

Ακόμη, στη Σύμη πήγε πλωτό του Λιμενικού Σώματος, ενώ αναμενόταν και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Όπως έγινε γνωστό, μηχανήματα στο νησί αναμένεται να σταλούν αύριο και από τον Στρατό μαζί με κλιμάκιο ειδικών για να αντιμετωπιστούν τα σχετικά προβλήματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη Σύμη δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το "Blue Star Paros".

«Μεταβαίνει εκτάκτως στη Σύμη ο Νεκτάριος Σαντορινιός, λόγω εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στο νησί»

Αναχωρεί εκτάκτως απόψε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός για τη Σύμη. Ο Υφυπουργός θα μεταβεί με σκάφος της πολιτικής αεροπορίας στη Ρόδο και στη συνέχεια με σκάφος του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ στη Σύμη.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, νωρίς το απόγευμα, με τον Δήμαρχο Σύμης, κ. Παπακαλοδούκα και τον Λιμενάρχη του νησιού, κ. Αλεξίου, κατέστη σαφές ότι το νησί βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν.
Άμεσα ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός για την κατάσταση και την ανάγκη παρουσίας Κυβερνητικού στελέχους στο νησί. Παράλληλα ο Νεκτάριος Σαντορινιός μετέφερε τις πληροφορίες για τις ζημιές στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Τζανακόπουλο, ενώ ενημέρωσε και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα.
Περαιτέρω, και για την εκτίμηση της κατάστασης αλλά και για το συντονισμό των δυνάμεων που θα συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Καπάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Δέδε και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής. Στην όλη ανάλυση της κατάστασης ο Υφυπουργός ήταν συνεχώς σε συνεργασία με τον Αρχηγό του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, κ. Ράπτη.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα το βράδυ και αύριο σε συσκέψεις για εκτίμηση της κατάστασης και να συντονίσει τις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών.

 

 

 

 

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL