Τρίτη, 25/09/2018

Χιλιάδες και πάλι οι προσκυνητές στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη! Πηγαινοερχόντουσαν όλη μέρα τα πλοία της γραμμής! Ψάρια μοίρασε ο Καραοσμάν

PANORMITHS Giwrgos Aaw

Εκμεταλλευόμενοι τις θαυμάσιες καιρικές συνθήκες χιλιάδες ήταν και σήμερα οι προσκυνητές που πήγαν στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη, για να προσκυνήσουν και φυσικά ν΄ ανάψουν ένα κεράκι στην θαυματουργή εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ, η μνήμη του οποίου γιορτάζεται αύριο, Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, και τέλος να παρακολουθήσουν αύριο την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την περιφορά της εικόνας.

Αυτός, μάλιστα, ήταν και ο λόγος που δόθηκαν και οι τελευταίοι κοινόχρηστοι χώροι της Μονής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θα ήθελαν να παραμείνουν σήμερα το βράδυ, καθώς επίσης και αύριο, προκειμένου την Πέμπτη να επιστρέψουν στη Ρόδο.

PARAMONH 2017 4950

Αξίζει, ωστόσο να σημειωθεί ότι, δεν ήταν λίγα κι εκείνα τα ημερόπλοια που κατέπλεαν κι από άλλα κοντινά νησιά!
Επίσης, πολύ συγκινητικό είναι το γεγονός ότι, κάποια απ΄ αυτά τα σκάφη που έκαναν το τελευταίο τους ταξίδι για φέτος, έκαναν τον «σταυρό» στο λιμάνι του Πανορμίτη, με τις καμπάνες της Μονής να χτυπάνε χαρμόσυνα!

PARAMONH 2017 4935

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι, μέσα στα όμορφα σημερινά ενσταντανέ ήταν και το γεγονός ότι, στο λιμάνι του Πανορμίτη βρέθηκε και ο καπετάν Τσετίν Καραοσμάν, ο οποίος μοίρασε αρκετές εκατοντάδες κιλά ψάρια.

Μάλιστα δεν είναι υπερβολή ν΄ αναφερθεί πως ο μουσουλμάνος αυτός ψαράς, έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του νησιού μας, καθώς με τον τρόπο του, δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας να φάνε λίγο φρέσκο ψάρι!

PARAMONH 2017 4976

Αυτό, λοιπόν, έκανε και σήμερα στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη, όπου ο καπετάν-Καραοσμάν προσέφερε αρκετά κιλά ψάρια σε προσκυνητές, που έσπευσαν να πάρουν μια τσάντα, εντελώς δωρεάν, για να κάνουν ένα «μεζεδάκι».

Μου δίνει ο Θεός και τα δίνω στον κόσμο

Με τον Τσετίν Καραοσμάν, είχαμε την ευκαιρία να μιλήμιλήσαμε στον Πανορμίτη, και πραγματικά ο άνθρωπος αυτός έδειξε πως η φιλανθρωπία είναι στο αίμα του. «Μου δίνει ο Θεός και τα δίνω στους συνανθρώπους μας», μας είπε χαρακτηριστικά. «Και μακάρι και του χρόνου να μ΄ έχει καλά, να έρθουμε πάλι στον Πανορμίτη για να δώσουμε ψάρια στον κόσμο», ανέφερε.

PARAMONH 2017 4977
Πάντως, η κίνηση του Τσετίν Καραοσμάν, αποτέλεσε αιτία για να το σχολιάσουν ευμενέστατα δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια γι΄ αυτόν. Και βέβαια, εκείνο που θα μπορούσε κανείς να συγκρατήσει περισσότερο, είναι πως «μακάρι το παράδειγμά του να το μιμηθούν κι άλλοι συνάνθρωποί μας που διαθέτουν διάφορα φαγώσιμα είδη, (αλλά και είδη υπόδησης), και να μην φτάνουν στο σημείο να προτιμούν να τα πετούν από το να τα χαρίσουν.

PARAMONH 2017 4975

PARAMONH 2017 4935

PARAMONH 2017 4956

 

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL