Δευτέρα, 24/09/2018

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Π.Σ. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ

perifereia 03

Σήμερα κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου καταλύθηκε κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας αυτού του κυρίαρχου συλλογικού οργάνου , του Περιφερειακού Συμβουλίου ( Π.Σ.) Ν.Αιγαίου από τον Πρόεδρο του, κ. Κώστα Μπιζά μετά από απαίτηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

Συγκεκριμένα, η άρνηση του Πρόεδρου του Π.Σ. να προχωρήσει στη διαδικασία έγκρισης του αιτήματος μελών του Π.Σ. για τους οποίους και έγινε αναφορά από τον Πρόεδρο στην αρχή της διαδικασίας, προκειμένου οι συνάδελφοι που διαγράφηκαν από την παράταξη του Γ.Χ. να έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν επί προσωπικού καθώς παραμένουν περιφερειακοί σύμβουλοι , δείχνει ότι η περιφερειακή αρχή συνεχίζει την αντιδημοκρατική και προκλητική της στάση και συμπεριφορά, τόσο απέναντι στους συναδέλφους όσο και στη γενικότερη λειτουργία του Π.Σ. .

Θεσμοί για τους οποίους γενικότερα κάποιοι έχουν αγωνιστεί για να φτάσουν έστω και στο σημερινό ελλιπές επίπεδο και για τους οποίους η Ε.Ε έχει στήσει όλο της το εποικοδόμημα σε μια περιφερειακή λογική με αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Παρ' ότι υπήρξε ένα απλό δημοκρατικό αίτημα των διαφωνούντων να εκφράσουν την προσωπική τους θέση , τους απαγορεύθηκε με τον πιο αυταρχικό τρόπο ο λόγος παρά τη στήριξη που είχαν από μεγάλη μερίδα του Π.Σ. ακόμα και μελών της συμπολίτευσης.
Αυτά είναι πρωτοφανή στο χώρο της αυτοδιοίκησης για αυτό πολλοί από εμάς, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης εδώ και καιρό έχουμε πει ότι ανησυχούμε αφενός για την κακή λειτουργία του Π.Σ., όποτε αυτό συγκαλείται -που πολλές φορές με πραξικοπηματικά τερτίπια γίνεται αυτό- και αφετέρου για την πορεία εξέλιξης στο μεγάλο έλλειμμα της πατρίδας μας που είναι η περιφερειακή της συγκρότηση και η κατοχύρωση θεσμών και δομών που η Ευρώπη έχει κατακτήσει εδώ και πενήντα χρόνια τουλάχιστον.

Εγκαλούμε την περιφερειακή αρχή και τον περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε να διασφαλίσουν πάνω απ' όλα την ομαλή δημοκρατική λειτουργία του οργάνου και τη συνοχή των μελών της γιατί μιλάμε για μια νησιωτική περιφέρεια που βάλλεται ποικιλοτρόπως από όλους αυτούς που πιστεύουνε εδώ και χρόνια ότι αυτή η χώρα θα λειτουργήσει στήνοντας ένα συγκεντρωτικό μηχανισμό (το αθηνοκεντρικό κράτος), μοναδικό στην Ευρώπη.
Μαθαίνεις τη δημοκρατία, όταν την ασκείς...
Ρόδος, 4.11. 2017
Εκ μέρους της παράταξης                    Εκ μέρους της παράταξης
Ν.Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας           Νησιωτική Ανατροπή

Γιάννης Μαχαιρίδης                                       Μπενέτος Σπύρου

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL