Κυριακή, 16/12/2018

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Καστοριάς από την υποδοχή που έτυχε στην Χάλκη

XALKH 555 1a

Ο Δήμος Καστοριάς, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Χάλκης, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2017 που διοργάνωσε ο Αδελφοποιημένος Δήμος καθώς και στο Μνημόσυνο του Αλέξανδρου Διάκου, του πρώτου Έλληνα Αξιωματικού, που έπεσε υπέρ Πατρίδος, το 1940 στο Γράμμο.

Μαζί με την Αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζουζουλιωτών Καστοριάς.

KASTORIA XALKH 3

Ο Δήμος Χάλκης, ο Δήμαρχος κ.Μιχάλης Πατρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι ιερείς Αντώνιος και Σάββαςκαι όλοι οι κάτοικοι του Νησιού υποδέχθηκαν με θερμό ενθουσιασμό τους αδελφούς από την Καστοριά.
Με μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», η κατάθεση στεφάνωνστα μνημεία των ηρώων της Χάλκης Διογένη Φανουράκη και Αλέξανδρου Διάκου και με τους ήχους της «Μακεδονίας ξακουστής»ξεκίνησε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο λιμάνι. Στην οποία συμμετείχανοι Δήμοι Χάλκης και Καστοριάς με ταεπίσημαλάβαρά τους και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών με τις τοπικές ενδυμασίες τους, μαζί με τους μαθητές των Σχολείων της Χάλκης και τους Πολιτιστικούς συλλόγουςΧαλκιτών Ρόδου «Ο Άγιος Ιωάννης» με την τοπική νησιώτικη ενδυμασία και «Ο Μύρτος» Χαλκιτών με τα λάβαρά τους.

KASTORIA XALKH 32

Το Μνημόσυνο του Αλέξανδρου Διάκου τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής 9ηςΑΔΤΕ κ.Νικόλαος Χιόνης,ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι Χάλκης και Καστοριάς, οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, οι Τοπικοί Σύλλογοι,όλοι οι Καστοριανοί, οι κάτοικοι του νησιού και Χαλκίτες από τη Ρόδο και άλλες πόλεις που ήρθαν στο νησί να τιμήσουν τον Ήρωά τους.
Η μετάβαση της αποστολής στη Χάλκη και η επιστροφή πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο Chinook του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο έδωσε την δυνατότητα να μεταβεί η αντιπροσωπεία της Καστοριάς, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή τόσο η ιστορική μνήμη, όσο και η αδελφική φλόγα ανάμεσα στους ακρίτες που την αποζητούν.
Σημειώνουμε ότι, ο Δήμος Καστοριάς και ο Δήμος Χάλκης υπέγραψαν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης στις 11|11|2016 με την τιμητική παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίαςκ.Προκοπίου Παυλοπούλου στο Δημαρχείο Καστοριάς, καθώς και οι δύο Πολιτιστικοί Σύλλογοι Χάλκης «Ο Μύρτος» και Ζουζουλιωτών Καστοριάς.

KASTORIA XALKH 33
Η Επίσκεψη του Δήμου Καστοριάς στην Χάλκη πέρα από την απότιση φόρου τιμής στην Θυσία του Αλέξανδρου Διάκου και τον συνεορτασμότης Εθνικής Επετείου,δίνει την ευκαιρία γιαμία ουσιαστική συνεργασία σε πολλούς τομείς των δύο ακριτικών δήμων, αλλά και της σύναψης σχέσεων αγάπης και συναδελφοσύνης των κατοίκων και των συλλόγων της.
Η Χάλκη, το πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου,με τους ανθρώπουςτης γεμάτοι αγάπη και φιλόξενα αισθήματα για τους αδελφούς τους, από τη Μακεδονική γη της Καστοριάς και της Ζούζουλης, μας στέλνουν μήνυμα αγάπης και φιλίας από τις εσχατιές της Ελλάδος, με την ευχή να μην λησμονούμε τους ακρίτες του Αιγαίου οι οποίοι μέσα από την αδελφοποίηση των δύο δήμων, επιζητούν όπως και εμείς, την ενδυνάμωση της φιλίαςκαι τηνπροώθηση της συνεργασίας, ώστε να κρατηθεί ζωντανή η αδελφική φλόγα ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες, ανάμεσα στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

methodiko paideia6 27 11

 05 XRYSOXOEIO GRAMMATIKOU EYXES

09 ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ

04 STAYROULAKHS FINAL

 GIANNHS christmas PSHTOPWLEIO

VASILARAS FINALE Monostilo2

STAYROY XRISTOYG

 

BOLAS 16 MONOSTHLO

 

KREATAGORA new FINAL