Τρίτη, 21/08/2018

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Σορωνής για την έλλειψη γιατρού ** Επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου

SORWNH 13

Όταν έχεις έναν γιατρό στο χωριό σου, κι αυτόν στον μεταθέτουν κάθε λίγο και λιγάκι αφήνοντας το ιατρείο μόνο με τα... μηχανήματα, είναι φυσικό να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, και μάλιστα σε μια εποχή όπου παρατηρείται έξαρση ιώσεων! Αυτό κι άλλα επισημαίνει σ΄ έγγραφο διαμαρτυρίας το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, ο πρόεδρος του οποίου απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους αναφέροντας τα εξής:

SABBAKHS ANTWNHS eΚύριοι:

Τον τελευταίο καιρό έχω γίνει δέκτης πολλών παραπόνων και ειδικά από ηλικιωμένους και ανήμπορους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Περιφερειακό Ιατρείο Σορωνής και αυτό οφείλετε στην έλλειψη Ιατρού και ειδικά αυτήν την εποχή που οι ιώσεις είναι σε έξαρση.

Την Σορωνή εκτός από του μόνιμους κατοίκους καθημερινά επισκέπτονται και μαθητές αφού λειτουργούν Βρεφικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο μιας και είναι το κέντρο του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Καμείρου και νυν της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, ο δε πληθυσμός της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής μονίμων κατοίκων και επισκεπτών είναι περίπου 2.000.

Στο χωριό μας υπάρχει Περιφερειακό Ιατρείο το οποίο είναι στελεχωμένο με έναν (1) γιατρό. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται το φαινόμενο να μετακινείται εκ περιτροπής για το Ιατρείο της Τήλου ο εν λόγω Ιατρός, (λύνεται ένα πρόβλημα και δημιουργούνται άλλα).

Όπως καταλαβαίνεται η απουσία του παραπάνω Ιατρού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Εκτός από τους κατοίκους της Σορωνής και τα σχολεία ο Ιατρός εξυπηρετεί το χωριό Φάνες και ακόμα και την ευρύτερη περιοχή.

Παρακαλούμε λοιπόν άμεσα να δείξετε την ανάλογη προσοχή και κατανόηση να κινήσετε τις διαδικασίες της μόνιμης λύσης του προβλήματος με την μη μετακίνηση του Ιατρού στη Τήλο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.

Ο Πρόεδρος
Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής

Αντώνιος Σαββάκης

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL