Τετάρτη, 20/06/2018

Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας Κρεμαστής

EKQESH e 2016

Mε τη συμμετοχή 110-120, περίπου Εκθετών (από τους οποίους οι 30 συμμετέχουν για πρώτη φορά στην εκδήλωση), ανοίγει σήμερα,  στις 8,30 το βράδυ, τις πύλες της, η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

Μια Έκθεση που φέτος "κλείνει" 52 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας περιμένοντας φυσικά τον κόσμο να την επισκεφθεί από 11-23 Αυγούστου, να δει τα εκθέματα από την Περιφέρεια Αιγαίου αλλά και όλη την Ελλάδα, αλλά να παρακολουθήσει και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στον χώρο του Ανθόκηπου.

Και για όσους δεν το γνωρίζουν, η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής αποτελεί αναμφισβήτητα το μακροβιότερο πολιτιστικό γεγονός στο νησί της Ρόδου.

ZIGDHS EGKAINIA EKQESHS

Η ιστορία της ξεκινά το 1965, οπότε και εγκαινιάσθηκε η 1η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής από τον τότε Υπουργό Βιομηχανίας Ιωάννη Ζίγδη. Από τότε και μέχρι σήμερα διεξάγεται κάθε χρόνο τις ίδιες περίπου ημερομηνίες (7 – 23 Αυγούστου), ώστε να συμπίπτει χρονικά με τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου κατά την οποία γιορτάζει και ο τοπικός Ιερός Ναός της Παναγίας της Καθολικής.

Χρόνο με το χρόνο, οι επισκέπτες της Έκθεσης είναι όλο και περισσότεροι (φέτος, μάλιστα, παρουσιάζει μια εντυπωσιακή αύξηση γύρω στα 20-25%). Παράλληλα, η Έκθεση εξελίσσεται παράλληλα με την τοπική οικονομία, φιλοξενώντας όλο και περισσότερα προϊόντα και εκθέτες ώστε να αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελληνική Χειροτεχνία, Καινοτομία και Πρωτογενή Παραγωγή.
EKQESH w 2016

 

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL