Σάββατο, 26/05/2018

Τελικά, η κυβέρνηση έκανε πράξη την απειλή ότι θα βεβαιωθούν πρόστιμα σε όσους δεν σπεύσουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους! Απίστευτες θεωρούνται οι "ποινές"!

AYTOKINHTA TELH 9

Τελικά, η κυβένηση έκανε πράξη την απειλή ότι θα βεβαιωθούν πρόστιμα σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν σπεύσουν να τ΄ ασφαλίσουν!  

Χθες και προχθές, κατά εκατοντάδες, (ίσως και χιλιάδες) είναι εκείνοι οι συμπολίτες μας, παο παίρνουν "λυπητερές", και συγκεκριμένα βεβαιωμένα πρόστιμα των 250 ευρώ! Βέβαια, εκείνο που κάποιοι επισημαίνουν είναι το γεγονός ότι, πολλά οχήματα είναι ήδη ασφαλισμένα, και το ερώτημα που απευθύνουν είναι τι γίνεται σ΄ αυτές τις περιπτώσεις; 

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έχουν γίνει γνωστά, η διασταύρωση αφορούσε ανασφάλιστα οχήματα έως και τις 12 Ιουνίου οι κάτοχοι των οποίων θα πρέπει μέσα σε οχτώ μέρες να πληρώσουν το τσουχτερό πρόστιμο των 250 ευρώ που τους έχει βεβαιωθεί ήδη στην Εφορία.

Το πρόστιμο, λήφθηκε από τους φορολογούμενους μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου μετά από εκτεταμένη ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων που πραγματοποίησαν στις 6 Ιουνίου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αν ο ανασφάλιστος δεν τακτοποιήσει την οφειλή του τότε το πρόστιμο αυξάνεται σε 500 ευρώ μαζί με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Ειδικότερα ο νόμος προβλέπει:
- Αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.
- Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
- Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Όσον αφορά τις ποινικές κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν φυλάκιση από 2 μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.

Όσον αφορά στα πρόστιμα για μη έλεγχο ΚΤΕΟ ορίζονται σε 150 ευρώ μέσω Taxisnet ενώ σε περίπτωση που πέσει κάποιος στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ το οποίο μπορεί να περιοριστεί σε μόλις 50 ευρώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

Το πρόστιμο της Τροχαίας σε περίπτωση ανέλεγκτων Φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, Ταξί, Ασθενοφόρων, Λεωφορείων από ΚΤΕΟ έχει οριστεί στα 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/2 (200 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

 

KREATAGORA new FINAL