Παρασκευή, 25/05/2018

Ομόφωνα αθώοι ο Μιχ. Κορδίνας και ο ταμίας του πρώην Δήμου Πεταλούδων ** Τι δήλωσε ο πρώην δήμαρχος

KORDINAS MIX

Θέμα συζήτησης έχει αποτελέσει στην Κρεμαστή, η αθώωση από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων,του Μιχάλη Κορδίνα και του ταμία του πρώην Δήμου Πεταλούδων, και διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του ίδιου δήμου οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση που αφορά την ανάληψη ποσού 300.000 ευρώ από λογαριασμό του πρώην δήμου Πεταλούδων και τη μη καταβολή εισφορών από τον ίδιο δήμο ύψους 372.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Ροδιακής, σημαντικό στοιχείο που συνετέλεσε στην εξέλιξη αυτή, ήταν το έγγραφο της τράπεζας (Εμπορική) που προσκομίστηκε στο δικαστήριο με την κίνηση του λογαριασμού, όπου και φαίνεται πως το ποσό των 300.000 ευρώ μετακινήθηκε σε άλλο λογαριασμό όψεως του δήμου και δεν έγινε ανάληψη.
Το έγγραφο αυτό δόθηκε από την τράπεζα, μετά από δικαστικές αποφάσεις και εισαγγελική διαταγή.
Αυτό άλλωστε κατέθεσε κατά την ακροαματική διαδικασία και πρώην διευθυντής της ίδιας τράπεζας, ο οποίος και δήλωσε ότι από τα αποδεικτικά στοιχεία προκύπτει ότι τα χρήματα απλώς «άλλαξαν» λογαριασμό.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως δεν προέκυψε επιβάρυνση του δήμου, όπως επίσης και πως δεν υπήρξε ωφέλεια συγκεκριμένων προσώπων, οι κατηγορούμενοι – είπε χαρακτηριστικά- δεν έβαλαν χρήματα στη τσέπη τους για αυτό και ζήτησε από το δικαστήριο την απαλλαγή των κατηγορουμένων τόσο για το αδίκημα της απιστίας όσο και για αυτό της υπεξαίρεσης.
Με την πρόταση του κ. εισαγγελέα συντάχθηκε το δικαστήριο το οποίο ομόφωνα έκρινε αθώους τον πρώην δήμαρχο Πεταλουδών Μιχάλη Κορδίνα και τον πρώην ταμία και διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του ίδιου δήμου.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Νίκος Γιαννάς και Αναστάσιος Διάκος.

«Κλέφτης δεν ήμουνα, ούτε είμαι»!
Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου ο πρώην δήμαρχος Πεταλουδών Μιχάλης Κορδίνας ερωτηθείς από τη «Ροδιακή» για το πώς αισθάνεται δήλωσε τα εξής:

«Δικαιωμένος! Και θέλω να ευχαριστήσω τη δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου και τον κ. Γιαννά και τον κ. Κιουρτζή και τον Τάσο Διάκο που με παραδίδουν «λευκό» στην κοινωνία.
Διότι μία επταετία έχω πράγματι ταλαιπωρηθεί και έχει δοθεί μία εσφαλμένη εντύπωση στον κόσμο, δεν έχω μιλήσει ποτέ, περίμενα αυτή τη μέρα, να τελειώσει αυτή η διαδικασία και ειλικρινά αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος και δικαιωμένος και θέλω ξανά να τονίσω όπως είπα και στο δικαστήριο ότι, είμαι πολύ υπερήφανος για το δήμο μου και για το έργο το οποίο έχει επιτελέσει επί 12 χρόνια!

Όλα αυτά, οι κατηγορίες, κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος σήμερα! Πιστεύω ότι «τα βάσανα είναι δανεικά, στο τέλος ο καλός νικά» που έχει πει ο Χατζής, σήμερα βρίσκει δικαίωση»!
Ο κ. Κορδίνας ερωτηθείς και για τις άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη αν είναι το ίδιο αισιόδοξος για την έκβαση τους απάντησε:
«Καμία υπόθεση μέχρι σήμερα δεν με βάφτιζε «κλέφτη»! Το να μην πλήρωσα κάποια ασφαλιστικά ταμεία ή οτιδήποτε τέτοιας κατηγορίας, πιστεύω ότι όλοι οι δήμοι έχουν τέτοιου είδους παραπτώματα, αλλά εκείνο το οποίο η κοινωνία απεχθάνεται είναι η κλεψιά! Και κλέφτης δεν ήμουνα ούτε είμαι και σήμερα αποδείχτηκε αυτό»!

Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της δίκης εξέφρασαν μιλώντας στη «Ροδιακή» και οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην δημάρχου και του πρώην ταμία του Δήμου Πεταλούδων.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε στις διωκτικές αρχές και αφορούσε την χρονική περίοδο 1999 έως 2005. Ακολούθησε η έκθεση του Οικονομικού Επιθεωρητή Κρήτης κ. Θεόδωρου Τζούλια η οποία καταλόγιζε ευθύνες και για τις δύο αυτές περιπτώσεις, δηλαδή την ανάληψη ποσού 300.000 ευρώ από λογαριασμό του πρώην δήμου Πεταλούδων και τη μη καταβολή εισφορών από τον ίδιο δήμο ύψους 372.000 ευρώ, τόσο στον πρώην δήμαρχο Πεταλούδων Μιχάλη Κορδίνα όσο και στον διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του ίδιου δήμου.

Πηγή: rodiaki.gr

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

 

KREATAGORA new FINAL