Κυριακή, 27/05/2018

Η επίσημη ανακοίνωση για τη χθεσινή φωτιά στο φορτηγό πλοίο Φ/Γ – Ο/Γ ''MED STAR'', δύο μίλια ανοικτά της Ρόδου

LIMENIKO SKAFOS BRADY

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ – Ο/Γ ''MED STAR'' σημαίας Κύπρου για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο του πλοίου και εν συνεχεία εγκατάλειψης του, στη θαλάσσια περιοχή δύο (02) ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της νήσου Ρόδου.
Η κινητοποίηση από το ΕΚΣΕΔ υπήρξε άμεση και στο σημείο έσπευσαν τρία (03) πλωτά περιπολικά του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, τρία (03) ρυμουλκά, μία (01) τορπιλάκατος του Π.Ν., ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α., καθώς και παραπλέοντα πλοία προς παροχή συνδρομής.
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ρόδο για Σαντορίνη και Πειραιά, με τριάντα (30) μέλη πληρώματος και δύο (02) οδηγούς φορτηγών, όλοι ημεδαποί, ενώ μετέφερε τριάντα τρία (33) Φ/Γ οχήματα.
Επί του πλοίου παρέμειναν αρχικά 12 μέλη πληρώματος προκειμένου να επιχειρήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που τέθηκε τελικά υπό έλεγχο, ενώ οι υπόλοιποι είκοσι (20) επιβαίνοντες του Φ/Γ-Ο/Γ επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο, η οποία ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Μανδρακίου της Ρόδου.
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κατά δήλωση του Πλοιάρχου, η φωτιά
κατασβέστηκε πλήρως και στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 16 μέλη πληρώματος. Στην περιοχή παραμένουν τρία (03) ρυμουλκά, ένα (1) περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ μεσημβρινές ώρες πρόκειται να προσεγγίσει πυροσβεστικό πλοιάριο προκειμένου στελέχη του Π.Σ. επιβιβασθούν στο πλοίο για ενδελεχή έλεγχο και εκτίμηση της κατάστασης. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στο αγκυροβόλιο της Ρόδου, βορειοανατολικά του νησιού.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

 

KREATAGORA new FINAL