Δευτέρα, 28/05/2018

Στο δρόμο 450 εργαζόμενοι στο συγκρότημα "Πήγασος" ** Κλείνουν "Έθνος" και "Ημερησία"

EQNOS KTIRIO

Ανακοίνωση με την οποία καλούν τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και έκκληση να αποτραπεί ο κίνδυνος πτώχευσης, απευθύνουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Πήγασος. Η ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρείας έχει ως εξής:

Εδώ και λίγα 24ωρα το εκδοτικό συγκρότημα "Πήγασος" βρίσκεται αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Ο εφιάλτης της πτώχευσης -χωρίς να ευθύνονται οι εργαζόμενοι - και η μόνιμη απουσία από τα περίπτερα ιστορικών εφημερίδων που συνέβαλαν επί δεκαετίες στην ενημέρωση σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης με δεκάδες αποκαλύψεις , έγκυρες αναλύσεις και ρεπορτάζ, είναι εδώ εξαιτίας σειράς λανθασμένων χειρισμών!
Για τους 430 εργαζόμενους στην "Πήγασος" , ο κίνδυνος του "ξαφνικού θανάτου" σηματοδοτεί την άμεση μετάβαση τους στο καθεστώς της ανεργίας, χωρίς καν αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων, δικαιώματα που για την πλειονότητα των εργαζομένων στη χώρα θεωρούνται - και σωστά - αυτονόητα.

Οι εργαζόμενοι στην "Πήγασος " (δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί) έχοντας, υπό αντίξοες συνθήκες, παλέψει για πολλούς μήνες να κρατήσουμε ζωντανές τις εφημερίδες και παρά τα προβλήματα που μοιραία δημιουργούνται εξαιτίας της καταγγελίας των δανείων της εταιρείας, διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της πτώχευσης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα νέο, υγιές ξεκίνημα του εκδοτικού συγκροτήματος που το 1981 ανέτρεψε τα δεδομένα στον χώρο του Τύπου.

Είναι η ώρα της μάχης με στόχο να κρατηθούν στην ζωή, ιστορικές εφημερίδες που θα συνεχίσουν να συμβάλουν στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία, συστατικά απαραίτητα για την Δημοκρατία. Είναι η ώρα που όλοι (τράπεζες , κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις στον χώρο του Τύπου) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στις 430 οικογένειες αλλά και απέναντι στην ελευθεροτυπία ως αγαθού για την ίδια την κοινωνία. Χωρίς υπεκφυγές , χωρίς σκοπιμότητες. Με τίμιο , "καθαρό" λόγο και κυρίως με πραγματική βούληση για να βρεθεί λύση!

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

 

KREATAGORA new FINAL