Σάββατο, 16/12/2017

Ενδιαφέρον των πρέσβεων Πολωνίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας για ανάληψη δράσεων πολιτισμού και επιστήμης στη Ρόδο

PRESBEIS1

Τους πρέσβεις τεσσάρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα της Πολωνίας , της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί τους θέματα συνεργασίας.
Παρόντων των αντιδημάρχων Πολιτισμού και Τουρισμού κ. κ Τέρη Χατζηιωάννου και Μαρίζας Χατζηλαζάρου, καθώς και της κ. Κατερίνας Ασπράκη που τους συνόδευε, ο κ. Χατζηδιάκος συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Πολωνίας στη χώρα μας Anna Barbarzak, τον πρέσβη της Tσεχικής Δημοκρατίας Jan Bondy, τον πρέσβη της Σλοβακίας Peter Michalko, και τον πρέσβη της Ουγγαρίας Εrik Edgar Haupt.

Η επίσκεψη των πρέσβεων στη Ρόδο γίνεται στο πλαίσιο της πολωνικής προεδρίας στην ομάδα Βίσεγκραντ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η δυνατότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την εμβάθυνση των σχέσεων των συγκεκριμένων χωρών με τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο, σε τομείς που αφορούν το εμπόριο, τον πολιτισμό και τις επιστήμες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, με δεδομένη την επιτυχία αυτών που πραγματοποιούνται ήδη στη Ρόδο ενώ ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη για την προσέλκυση επενδυτών στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

PRESBEIS2

Η πρέσβειρα της Πολωνίας, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ενδιαφέρον των Πολωνών να επισκέπτονται τη Ρόδο, με τάση αυξητική τα τελευταία χρόνια γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος των Πολωνών για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων στο νησί.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι μία διεθνής συνεργασία της Ρόδου με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ σημαντική για το νησί το οποίο έχει τις υποδομές και την ιστορία για να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και ζήτησε από τους πρέσβεις να στηρίξουν την πρότασή του για δημιουργία δικτύου, μεταξύ των τεσσάρων χωρών και της Ρόδου για την προώθηση δράσεων και έργων με πόλεις που προστατεύονται από την UNESCO.
Οι πρέσβεις αποδέχτηκαν την πρόταση του δημάρχου και δεσμεύτηκαν να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους ώστε να βρεθεί το πεδίο δράσεις που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

 05 XRYSOXOEIO GRAMMATIKOU

 VASILARAS FINALE Monostilo2

02 JUNIORS CHOICE FINALE 2

BASILAKI W XRISTOUGENNA

08 GLYKO PSWMI pasxa 22 a

ELEHMONHTRIA EYXES

KATSOURAKHS LPG CNG

GIANNHS christmas PSHTOPWLEIO

BOLAS 16 MONOSTHLO

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

KREATAGORA new FINAL