Πέμπτη, 21/06/2018

Ισχυρός σεισμός στη Μυτιλήνη ταρακούνησε για τα καλά και το νησί μας

SEISMOS

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους τουλάχιστον 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε πολύ αισθητός ακόμη και στο νησί μας, (μάλιστα, πολλοί έδειξαν δικαιολογημένη ανησυχία από το "κούνημα" που υπήρχε), εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα (στις 15.29) σε θαλάσσια περιοχή λίγα χιλιόμετρα νότια της Λέσβου, κοντά στα παράλια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ζημιές υπέστησαν κτήρια στο Πλωμάρι, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας (μέχρι την Αθήνα!), καθώς επίσης και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και μικρό εστιακό βάθος, μόλις 5-6 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 6,4 βαθμούς. Το επίκεντρο βρισκόταν 16 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου στη Λέσβο, 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης και 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης.

Επτά λεπτά μετά την πρώτη δόνηση ακολούθησε και δεύτερη αλλά πιο ασθενής. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Γεωδυναμικού, είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς.

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

BOLAS 16 MONOSTHLO

RODIAKH

Το πρωτοσέλιδο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

https://www.rodiaki.gr/widget

 

KREATAGORA new FINAL