Δευτέρα, 28/05/2018

Σαράντα χρόνια πέρασαν από τότε που κάποιοι κάτοικοι της Κρεμαστής αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν Πολιτιστικό Σύλλογο που έμελλε να παίξει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας

PROODOS LOGO NEWΣαράντα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που κάποιοι κάτοικοι της Κρεμαστής αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρεμαστής «Η Πρόοδος», ο

οποίος στη συνέχεια έμελλε να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.

Αυτά τα σαράντα χρόνια γιορτάζονται φέτος, και μάλιστα, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο, όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε, θα είναι αφιερωμένες σ΄ αυτό το ιστορικό, για την Κρεμαστή γεγονός.

Πρωτοστάτης αυτής της προσπάθειας ήταν ο Παντελής Μιχαήλ, (μετέπειτα κοινοτάρχης Κρεμαστής), ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και ο πρώτος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 23/5/1977, όπου ψήφισαν 51 μέλη.

proodos 333

Από εκείνες, λοιπόν, τις εκλογές προέκυψε το εξής συμβούλιο:

Πρόεδρος: Μιχαήλ Παντελής,
Αντιπρόεδρος: Καμπουράκης Γιώργος,
Γραμματέας: Καπνουδάκης Νίκος,
Ταμίας: Ανθίτσας Φίλιππας
Μέλη:
Χιχιμάνης Παναγιώτης,
Γιαννά Μαρία, και
Παπανικόλας Αντώνης

YPODOXH 16

Από κει και πέρα, οι διατελέσαντες πρόεδροι είναι οι εξής:

• Από 1/10/83 – 31/10/85:
Στεργενάκης Νίκος
• Από 1/11/85 – 9/9/89:
Κουδούνης Αναστάσιος,
• Από 10/9/89 – 9/12/92:
Ορφανός Νίκος
• Από 9/12/92 – 16/10/96
Κουδούνης Αναστάσιος
• Από 17/10/96 – 20/11/98
Κουδούνης Νικόλαος
• Από 21/11/98 – 10/12/2002
Ορφανός Νίκος
• Από 11/12/2002 – 12/2/2011
Αντωνιάδη Μαριέττα
• Από 12/2/2011 έως σήμερα
Μπάτης Νίκος

PROODOS FWTO XOREYTIKO

Ετοιμασίες για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου της «Προόδου», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση, η οποία παρουσιάζει κάθε χρόνο μεγάλη επιτυχία, πρόκειται να βραβευθούν και τα παιδιά όλων των βαθμίδων του Συλλόγου, που αρίστευσαν στη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, παίρνοντας ως αναμνηστικό δώρο από έναν στυλό Parker.

Παράλληλα, ο κόσμος, πέρα από τις εκδηλώσεις που θα παρακολουθήσει θα κεραστεί και με όμορφα γλυκά και αναψυκτικά που θα υπάρχουν στον μπουφέ.

Πρωτοπορεί το Τμήμα Αγιογραφίας

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν κάποιοι συντοπίτες μας που έχουν σοβαρές οικονομικές ανάγκες το Τμήμα Αγιογραφίας του Συλλόγου, και ειδικότερα η δασκάλα Κική Ματσουκάρη, μαζί με τους μαθητές της, έχουν ετοιμάσει μια πολύ όμορφη εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, η οποία πρόκειται να δοθεί ύστερα από κλήρωση που θα γίνει στην διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας. Πρόκειται στην ουσία για μια λαχειαγορά, (ο κάθε λαχνός κοστίζει 1 ευρώ), με καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό, και σίγουρα σ΄ αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να βοηθήσει ο κόσμος.

Έκθεση από τις δραστηριότητες του Συλλόγου

Αξίζει τέλος ν΄ αναφερθεί ότι στην ίδια εκδήλωση, θα λειτουργήσει και μια μικρή Έκθεση, με φωτογραφίες, από τις δραστηριότητες της «Προόδου» από τις διάφορες εκδηλώσεις που συμμετείχε.

 

 

 

 

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

 

KREATAGORA new FINAL