Πέμπτη, 24/05/2018

Νίκος Καρπαθίου, ένας συμπολίτης μας που απέδειξε ότι, η αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα! ** Τιμήθηκε από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ

KARPAQIOU Ποιος, αλήθεια, από τους παλιούς Ροδίτες, δεν γνωρίζει τον Νίκο Καρπαθίου. Τον δημοτικό υπάλληλο, που απέδειξε εμπράκτως, ότι, η αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα!

Ήταν αυτός, συγκεκριμένα, που για πολλά χρόνια ανεβοκατέβαινε τις σκάλες του Δημαρχείου (πού, αλήθεια, να υπάρχουν προσβάσεις

για ΑΜΕΑ), με τα... χέρια του, προκειμένου να πάει στη δουλειά του, (εργαζόταν ως σχεδιαστής). Και ήταν αυτός που πήρε ως "δώρο", από την Βασίλισσα Φρειδερίκη, ένα τρίκυκλο για να μπορεί να μετακινείται!

Αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, (σε ηλικία 80, περίπου, ετών σήμερα), που η μοίρα τον άφησε ανάπηρο από τη μέση και κάτω, αλλά που έκανε τα πάντα (μέχρι και σε δέντρα ανέβαινε!), για ν΄ αποδείξει την δύναμη που είχε μέσα του, και πολύ περισσότερο, τη θέληση για ζωή, αποφάσισε να τον τιμήσει ο Σύλλογος με Αναπηρίες της Ρόδου, (ο Νίκος Καρπαθίου είναι ιδρυτικό μέλος αυτού του Συλλόγου), θέλοντας να εκφράσει τον θαυμασμό για το παράδειγμά του.

SYLLOGOS AMEA

Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση του Συλλόγου, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος κ. Μανώλης Ζηδιανάκης και η Γραμματέας Μάρμω Τσιβγούλη, αναφέρονται τα εξής:

Το μέλος του συλλόγου μας Νίκο Καρπαθίου επισκέφτηκε αντιπροσωπία του συλλόγου μας μαζί με την Περιφερειακή Σύμβουλο Χαρούλα Γιασιράνη όπου του επέδωσαν τιμητική πλακέτα εκφράζοντας το θαυμασμό του για το παράδειγμα του Νίκου Καρπαθίου ο οποίος απέδειξε με την ίδια του την ζωή ότι, η αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα.

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

 

KREATAGORA new FINAL