Κυριακή, 27/05/2018

Ταυτότητα της ημέρας: Ντυθείτε καλά σήμερα, αύριο και μεθαύριο ** Χρόνια Πολλά σ΄ όσους και όσες σήμερα γιορτάζουν

TAYTOTHTA THS HMERASΣάββατο 7 Ιανουαρίου σήμερα, και η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστού.

Η Ανατολή ηλίου έγινε στις 07:19 και η Δύση στις 17:07.

Ο καιρός, στην περιοχή μας θα έχει κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες, (11 η μέγιστη και 5 η ελάχιστη), οι οποίες μάλιστα θα διατηρηθούν και τις επόμενες 2-3 ημέρες, ενώ στη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν άνεμοι με 6-7 μποφόρ, συννεφιές και ασθενείς βροχές. Καλό, λοιπόν, θα είναι να ντυθούμε καλά αυτές τις ημέρες γιατί δεν χρειάζονται τα... αστεία με τον καιρό των ημερών αυτών!

Και για όσους τους αρέσουν τα στατιστικά στοιχεία:

Σαν σήμερα, τα τελευταία 30 χρόνια, στην περιοχή μας έβρεξε 30 φορές, ενώ η μεγαλύτερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν το 2010 (19 βαθμούς Κελσίου)

** Να μην ξεχνάμε ότι σήμερα γιορτάζουν οι Ιωάννης, Γιάννης, Γιάννα, Ιωάννα, Πρόδρομος. Χρόνια τους Πολλά!

AGIOS IOANNISΚαι δυο λόγια για την μεγάλη σημερινή γιορτή

Ο Ιωάννης ήταν γιος του ιερέα Ζαχαρία και της Ελισάβετ. Μέχρι τα τριάντα του χρόνια, ζει ασκητική ζωή στην έρημο της Ιουδαίας, αφιερωμένη ολοκληρωτικά στην προσευχή, τη μελέτη και την πνευματική και ηθική τελειοποίηση.

Το ρούχο του ήταν από τρίχες καμήλας, στη μέση του είχε δερμάτινη ζώνη και την τροφή του αποτελούσαν ακρίδες και άγριο μέλι. Με μορφή ηλιοκαμένη, σοβαρός, αξιοπρεπής και δυναμικός, ο Ιωάννης φανέρωνε αμέσως φυσιογνωμία έκτακτη και υπέροχη.

Είχε όλα τα προσόντα μεγάλου και επιβλητικού κήρυκα του θείου λόγου. Έτσι, με μεγάλη χάρη κήρυττε «τα πλήθη». Κατακεραύνωνε και χτυπούσε σκληρά τη φαρισαϊκή αλαζονική έπαρση, που κάτω από το εξωτερικό ένδυμα της ψευτοαγιότητας έκρυβε τις πιο αηδιαστικές πληγές ψυχικής σκληρότητας και ακαθαρσίας. Γενικά, η διδασκαλία του συνοψίζεται στη χαρακτηριστική φράση του: «Μετανοείτε• ήγγικε γαρ ή βασιλεία των ουρανών», προετοιμάζοντας, έτσι, το δρόμο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για το σωτήριο έργο Του.

Όταν ο Χριστός άρχισε τη δημόσια δράση του, ο κόσμος άφηνε σιγά-σιγά τον Ιωάννη και ακολουθούσε Αυτόν. Η αντιστροφή αύτη, βέβαια, θα προκαλούσε μεγάλη πίκρα και θα γεννούσε αγκάθια ζήλειας και φθόνου σ' έναν, εκτός χριστιανικού πνεύματος, διδάσκαλο ή φιλόσοφο. Αντίθετα, στον Ιωάννη προκάλεσε μεγάλη χαρά και ευφροσύνη. Η γιορτή αυτή του Ιωάννου του Προδρόμου, για τον όποιο ο Κύριος είπε ότι κανείς άνθρωπος δε στάθηκε μεγαλύτερος του, καθιερώθηκε τον 5ο μ.Χ. αιώνα.

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

GRAMMATIKOS GIANNHS55A

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

------------------------------

 

KREATAGORA new FINAL