Παρασκευή, 27/04/2018

Συμπληρώνονται φέτος 27 ολόκληρα χρόνια από τότε που στην Κρεμαστή, ο γιορτασμός των Θεοφανείων πραγματοποιείται στην παραλία

IMG 7239Είκοσι επτά (27) ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από τότε που στην Κρεμαστή, ο γιορτασμός των Θεοφανίων πραγματοποιείται στην παραλία. Ένα γεγονός που ξεκίνησε δειλά-δειλά από μια ομάδα νεαρών, τότε, κατοίκων της Κρεμαστής, αλλά στη συνέχεια καθιερώθηκε, μ΄ αποτέλεσμα εκατοντάδες επισκέπτες κι από άλλες περιοχές, παρακολουθούν το θρησκευτικό αυτό γεγονός. Και φυσικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν διστάζουν να πέφτουν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, αξίζει ν΄ αναφερθεί ότι, όλοι εκείνοι οι μπροστάρηδες της αξιέπαινης αυτής προσπάθειας δεν σταμάτησαν στο να συμμετέχουν μόνο στη ρίψη του σταυρού.

IMG 7219

Ξεκίνησαν να φτιάχνουν και την προβλήτα στην παραλία, (που, δυστυχώς, ποτέ δεν την ολοκλήρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες), η οποία στη συνέχεια αποτελούσε το σημείο απ΄ όπου οι παπάδες έριχναν τον σταυρό στην θάλασσα.

Και βέβαια, με τον τρόπο αυτό οι παρευρισκόμενοι είχαν, πλέον, την δυνατότητα να παρακολουθούν την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Και δεν ήταν μόνο αυτό! Αρκετές ημέρες πριν την εκδήλωση έτρεχαν ασταμάτητα για να βρουν τρόπους ν΄ αγοράσουν χρυσά σταυρουδάκια προκειμένου να τα δώσουν σ΄ όλους, ανεξαιρέτως, τους κολυμβητές και παράλληλα να ετοιμάσουν το τραπέζι με τα εδέσματα και τα ποτά για τους παρευρισκόμενους!

IMG 7224** Επειδή πολλοί αναγνώστες ρωτούν για την ώρα της τελετής του καθαγιασμού των Υδάτων, να τους ενημερώσουμε ότι, αυτή γίνεται συνήθως γύρω στις 11.

Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο κόσμος ακολουθεί την ιερά πομπή που κατευθύνεται στην παραλία κι εκεί γίνεται η Τελετή.

methodiko paideia6 27 11

 VASILARAS FINALE Monostilo2

BOLAS 16 MONOSTHLO

 STAVROY ELECTRONICS 2013 mikrh

Πατήστε εδώ για να δείτε τη νέα μας ιστοσελίδα:

http://www.stavrouelectronics.gr/

-------------------------------

 

KREATAGORA new FINAL